keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

MUSTIONLINNA 1783-1792


Historia lyhyesti:
Mustionlinna on yksi Suomen arvokkaimmista kartanoista ja historia ulottaa yli 200 vuoden taakse. Mustionlinna edustaa tyylisuunnaltaan siirtymäkautta rokokoosta uusklassismiin, mutta sisustus on kustavilainen. Päärakennuksen mielenkiintoisimmat kohteet ovat parkettilattiat ja toisessa kerroksessa sijaitseva vierashuone, jossa on nukkunut yksi kuningas Kaarle Kustaa ||| ja kaksi tsaaria Aleksanteri | ja Aleksanteri ||. 

Kustavilainen sisustus ja tyyli linnassa:





Fiilistunnelma:
Omin sanoin Mustionlinnan sisustus ja "fiilis"on minimalistinen sisustuksessa mutta arvokkaan tuntuinen, mutta pienet detaljit kuten esim. kehykset ovat näyttäviä ja runsaita. Värit ovat kevyitä, mutta kuitenkin arvokkaan tuntuisia, kultaa on käytetty kustavilaiseen aikaan edelleen runsaasti. Vaikka huonekaluja on vähäisesti (tai enemmänkin reunoja kiertäen), on kuitenkin tilassa omaa arvokkuuden tuntua luotu kuitenkin niiden ulkonäöllä. Kankaat ovat ylellisiä ja taidokkaasti tehtyjä. Huoneet ovat korkeita ja avaria.

Värianalyysi:
Punamulta oli vahvassa suosiossa, mutta muotia seuraavat halusivat käyttää keltamultaa ja vaaleankellertävää kalkkisävyä. Sinertävänharmaat olivat käyttökelpoisia ja suosittuja, mutta kalliita lyijyvalkoisen takia. Helmiäissävyt olivat muotia, mutta harvemmilla oli näihin sävyihin varaa. 



Kaikkiin lähteet:
Opettajan muistiinpanot
Wikipedia
Tikkurila.fi
Museovirasto
ykkoslohja.fi
Säätyläiskoti Suomessa- R.Koskinen& K. Hagelstam

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti