torstai 21. huhtikuuta 2016

ALKU - Salo 2016


Salossa järjestetään 18.-21.8.2016 kaupungin omat talkoofestarit, johon meillä visuilla on kunnia osallistua mukaan. Itseasiassa, kuka tahansa pystyy osallistumaan tapahtumaan mukaan omalla panoksellaan.
Paikkoina toimii Veturitallin alue, Steissin ympäristö ja kulttuuritalo Villi, eli suht laaja alue mutta kuitenkin keskitetysti keskustan alueelle.
Eli kuten mainitsin, yritys, yhdistys tai yksityinen henkilö pystyy osallistumaan tapahtumaan: Olisiko se sitten työpajan rakentamisella tai ohjelman järjestämisellä, kaupungin aivoriiheen osallistumisella miten saadaan erinäisiä ongelmia ratkottua ja niin edelleen. Ideana kuitenkin rakentaa yhteishenkeä ja tiimihenkeä salolaisten välille. Tapahtumassa myöskin toimii hierarkiton järjestelmä - kukaan ei ole määräämässä tai "pomottamassa" kenen kuuluu tehdä ja mitä. Niinsanottuna palkkana toimii iltaisin oleva ohjelma: Esiintyjiä, rentoutumista ja hyvää meininkiä.
Samantyylistä tapahtumaa on kokeiltu jo Kallio Blockpartyissa, vapaaehtoisia oli yli 200 henkeä ja osallistujia yli 35000.
Itse aloin jo suunnittelemaan omaa panostani festareille, ja sain muutaman muun luokkalaisen kanssa yhteisajatuksen meidän panoksestamme josta kerron myöhemmin. Aihe kuitenkin liittyy kysymykseen ja vastaukseen: "Mitä salolaisten olisi hyvä oppia? - Olla ylpeitä salolaisuudestaan."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti