keskiviikko 9. syyskuuta 2015

MOTOROLA- Miten on sujunut tähän asti?

1. MIKÄ MENI HYVIN?
- Tällä hetkellä hyvin on mennyt se, että oppii mikä visujen rytmi on. Eletään hetkessä, tehdään asiat sitä tahtia kuin niitä tulee eikä jäädä tehtäviä "jätättämään myöhemmäksi", niin pysytään rytmissä mukana.
-Vaikka olen alunperinkin ollut ryhmäihminen, niin nyt on joutunut antamaan itsestään 110% että ryhmätyöt onnistuvat niin omalta kuin muiden osalta, joten tässä on ollut kasvunpaikka itselle, siinä olen onnistunut.
-Opettajilla on riittänyt huumorintajua, varsinkin tämän porukan kanssa. Opettajat osaavat tavallaan eläytyä meidän nuorten kuin myös vanhempien elämäntilanteeseen, koska osalla meistä on töitä sekä lapsia, joiden kanssa on pakko elää opiskelujen yhteydessä.

2. MITÄ OPIN?
-Opin muutamia (täydentäviä) uusia asioita mm. perspektiiveistä ja niiden piirtämisestä.
- Oppisin uusia termisanoja (asiat olen ymmärtänyt aiemmin, mutta termistöä en niinkään) muunmuassa:
-Harmonian eri asteet
:Lähiväriharmonia
:Yksiväriharmonia
:Valooriharmonia
:Vastaväriharmonia
:Disharmonia
-Opin paljon siitä, miten tiimityöskentelyyn pitää panostaa. Muunmuassa että ns. keksitään "tiiminimi" joka luo yhtenäisyyttä, tiimin pelisäännöt jotta tiedämme miten toimimme yhteistyössä.
-Joustamista, asiassa kuin asiassa. Luokan, opettajien, tiimin kuin omankin aikataulun kanssa. Koulu on numero 1 tällä hetkellä elämässä, mutta miten tasapainottaa se muiden arkiasioiden kanssa, siinä on tullut opittua, jotta jaksaa hoitaa jokaisen asian kunnolla loppuun asti kunnolla.

3. MIKÄ MENI HUONOSTI/ MISSÄ ON KEHITTÄMISEN VARAA?
-Tämän tekstin tein erillisille sivulle julkisen bloginäkymän vuoksi, vaikka kyseinen kohta on tietysti vain rakentavaa palautetta.

4. MITÄ VIEN KÄYTÄNTÖÖN?
-Olen ollut aiemmin huono organisoinnin ja suunnitelmallisuuden kanssa, eli olen aiemmin vain ruvennut päätä pahkaa paahtamaan töitä ja jossain vaiheessa huomaan että hetkinen, tämä homma ei toimikkaan näin vaan joudun aloittamaan alusta. Vaikka välillä koulussa on turhauttanut asioiden pitkäjänteinen järjestely ja suunnitelmien tekeminen, niin ehdottomasti siitä on ollut loppupeleissä hyötyä!
-Visualistin työkalupakki-kirjasta on ollut todella paljon hyötyä minulle, ja otan sen itselleni takuuvarmasti mukaan työharjoitteluun ja eri työprojekteille mukaan "apuvälineeksi".
-Kuten aiemmin mainitsin, olen tehnyt "trendikorttien" sijaan trendikirjaa, mutta vain huvikseni, eli leikellyt kivoja vaatteita ja sisustusideoita itselleni kirjaan kiinni. Trendikorteilla on helppo koota ideat ja ajatukset helpompaan "sumppuun" ja koota omat ajatukset ja ideat selkeäksi kokonaisuudeksi ja ajatuspalapeliksi.
-Olen oppinut koulussa paljon kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä, jonka aion myöskin viedä mukaan työharjoitteluihin. Tietysti työmaailma on aivan eri asia kuin koulumaailma, mutta paljon uutta oppineena aion hyödyntää myös työmaailman puolella (eli myös työharjoitteluissa).

TYÖHARJOITTELUA ODOTELLESSA! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti